Over mij

_DK_6372 2Goed dat u interesse heeft in mijn website. Hier krijgt u een indruk van projecten en tentoonstellingen die ik als tentoonstellingsmaker en galeriehouder heb gemaakt samen met kunstenaars, fotografen en aankomende modeontwerpers.

Met Nicole Dudok van Heel werk ik sinds 2015 als galeriehouder van galerie dudokdegroot op de Lauriergracht 80 in Amsterdam. Daarnaast werk ik samen met Spaarnestad Photo en EYEStore en hun fotografie collectie. En sinds september  2017 mag ik -als kers op de taart- elke week een Beeldrijm tonen in Het Parool. Ik rijm in deze rubriek een beeld uit de hedendaagse kunst en cultuur met een beeld uit de Collectie Spaarnestad.
foto: Djinn Kwekkeboom

Achtergrond
Na mijn studie Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam werkte ik bij  Foundation for Indian Artists /Galerie Schoo als galerie assistent. Vervolgens werkte ik ruim tien jaar bij het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost, Amsterdam waar ik onder andere kunst aankocht voor de collectie van het CBK Zuidoost en een reeks tentoonstellingen en projecten realiseerde. In 2007 startte ik bij de SBK Amsterdam om met Tamara Sterman in Haarlem Galerie 37 Spaarnestad op te richten. In Galerie 37 Spaarnestad werkten we samen met het archief van Spaarnestad Photo. In de galerie toonden we werk van hedendaagse beeldend kunstenaars en nodigden beeldend kunstenaars uit nieuw werk te maken of te reageren of het archief van Spaarnestad Photo.

Kunstenaars: onder anderen Koen Hauser, Popel Coumou, Ruth van Beek, Paul Bogaers, Jasper de Beijer, Joanneke Meester, Joncquil, Stefan Kasper, Erik de Bree, Etta Säffve (SE), Pär Strömberg (SE), Ilona Plaum, Stief Desmet (BE), Anton Cotteleer (BE) en Nico Dockx (BE).

In 2012 startte ik een nieuwe samenwerking met Spaarnestad Photo en maakte ik een aantal tentoonstellingen op locatie. Als zelfstandig curator realiseerde ik projecten en tentoonstellingen voor o.a. Het Tropenmuseum Amsterdam, Stichting Beeldende Kunst Amsterdam, C&H Art Space, Spaarnestad Photo, ING | NN, Ymere, en Liefhertje en de Grote Witte Reus.
Daarnaast was ik betrokken bij een aantal adviescommissies voor kunstinstellingen als KunstEyssen Alkmaar, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de kunstcommissie van de Gemeente Haarlem en Woningcoöperatie Ymere Haarlem.

Mode en kunst
Met Djinn Kwekkeboom ontwikkelde ik tussen 2007- 2012 een aantal modeprojecten en tentoonstellingen en Catwalk Performances met studenten van de Mode Academie Antwerpen zoals Cultuur Couture I en II in het Tropenmuseum Amsterdam, Hofdames in de tuin van het Frans Hals Museum en in de Philharmonie Haarlem. Ook initieerden wij een educatief project gericht op talentontwikkeling voor jongeren genaamd B-Fashion Haarlem I, II en III in opdracht van Ymere. djinnenjedithja.blogspot.nl

 

jedithjadegroot-tape-5