Mode projecten

B-Fashion Haarlem is een mode project dat Djinn Kwekkeboom en ik ontwikkelden in opdracht van Ymere voor jongeren in Schalkwijk. In aansluiting op hun belevingswereld brengt dit project de jongeren in aanraking met mode, kunst en cultuur.  Talentontwikkeling, ontmoeting en kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en belevingswerelden vormen de rode draad.

We organiseerden verschillende workshops: Fashion Designer: Sanne Karssenberg & Cleo Greidanus, catwalktraining: Kim Vos, visagie: Carmen Zomers, styling: Djinn Kwekkeboom. Deze workshops vonden plaats in een collectieve werkruimte in Belcanto, het voormalige Belastingkantoor in Boerhaavewijk waar veel culturele bedrijven en particulieren een atelier, studio of muziekruimte huren. Uit de samenwerking en kruisbestuiving van de workshops volgde de uiteindelijke finale: de spectaculaire catwalk show in de wijk waar alle inspanningen samenkomen.

B-Fashion is drie keer uitgevoerd met verschillende jongeren. De eerste catwalk vond plaats in Galerie 37, de tweede bij Belcanto, de derde in de Vishal Haarlem.