Gastblog | Jacko Brinkman

SFA001004615Opname van een Sprite 400 caravan, model 1969, in de natuur, met op de
voorgrond een gelukkig stel, op de achtergrond spelen de kinderen in een boom.
Plaats onbekend, 1969. Nationaal Archief/collectie Spaarnestad/van der Mark

“Begin maart, buiten regent het en is het 9 graden. Het is guur maar toch valt het op dat het ’s avonds al langer licht is. De eerste kriebels van de lente zijn er. Een mens heeft warmte nodig en licht. Straks is het zover, wordt het april, mei en voor je het weet kunnen we weer. Er op uit, naar de camping.

De camping is vrijheid en rust. Even er tussenuit. Lekker met je gezin in een veel te klein caravannetje zitten en in een te klein klam bed slapen terwijl je thuis zo’n comfortabele Auping hebt. De vrijheid en rust geldt alleen als het tijdelijk is. Stel je eens voor dat dit je huis is. Dat je zoals zoveel Amerikanen in een caravan woont, altijd, dag in dag uit.

Toch zie je er naar uit, maar niet te lang.

Wat trek je straks aan? Die spierwitte nette broek met die strakke vouw? Je valt in ieder geval op tussen alle joggingbroeken. Als je kinderen straks maar niet vragen of je ook in de boom komt spelen. Dat geeft vlekken.

Nog even geduld, dan mogen we weer.”

 

Jacko Brinkman (1967) is directeur van Heden in Den Haag. Bij Heden kun je kunst kijken, huren en kopen. Hoogwaardige hedendaagse kunst voor iedereen, dat is de missie van Heden. Daarnaast adviseert Jacko bedrijven en particulieren bij de opbouw van een kunstcollectie, is hij voorzitter van tentoonstellingsruimte Garage Rotterdam en is hij bestuurslid van de kunstbeurs van jonge makers, Unfair Amsterdam. Hij in het bezit van een omgebouwde Mercedes Camper waarmee hij reist van Bakkum tot Andalusië.

FacebookTwitterLinkedInEmailShare
Dit bericht is geplaatst in Gastblogger | De keuze van .... Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *