Gastblog | De keuze van Thomas Acda

SFA001016663

fotocredits: Spaarnestad Photo / Nationaal Archief

Thomas Acda selecteerde een foto uit het archief van Spaarnestad Photo. Verschillende foto’s passeerden de revue met thema’s als Amerika, The Beatles, McCartney, cowboys… Uiteindelijk werd het deze foto. Dit is zijn tekst:

‘In dit archief zijn ook foto’s van mij opgenomen. Maar een foto van mezelf kiezen zou drastisch indruisen tegen mijn opvoeding, zelfbeeld en Hollandsheid. Bovendien, er staan twaalf miljoen foto’s in dus de kans dat die foto met mijn facie er op er als mooiste uit zou springen is eenvoudig te verwaarlozen. Excuus aan de fotografen, het ligt aan het onderwerp.

Maar een foto kan je wel ‘iets doen’ omdat het raakvlakken heeft met je eigen leven. Tegen de tijd dat dit verschijnt zal, voor wie het interesseert, bekend zijn dat Acda en de Munnik uit elkaar zijn. Dat geeft niets. En Paul en ik hebben geen ruzie. En toch moest het deze foto zijn. In alle Hollandsche bescheidenheid zou dit de laatste foto van Acda en de Munnik mogen zijn. Over een paar seconden zal de scheidsrechter ‘ons’ uit elkaar halen. En ik zal het missen, dat wat we nu doen, maar het zal ook iets ontspannender aanvoelen, vermoed ik.’

FacebookTwitterLinkedInEmailShare
Dit bericht is geplaatst in Gastblogger | De keuze van .... Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *