Gastblog | Monique de Randamie

SFA002001332(1)credits: Spaarnestad Photo / Nationaal Archief

Monique de Randamie is oprichter en eigenaar van de Haarlemse winkel MOISE:

“Elegantie is een vergane civilisatievorm”, las ik  op social media. Iets in deze strekking dacht ik toen ik de foto voor dit blog uitkoos. Vrouwen verwikkeld in een strijd elegant roken, in het Parijs van 1935. Hoe geweldig is dat? Prachtig paffend alsof het een lieve lust is, gekleed in rokjes, met jasjes voorzien van corsages , de benen kuis over elkaar heen geslagen.
Willen wij dit nog? Elegant zijn? Als ik mijzelf als voorbeeld neem, dan ben ik van alles : modern, stoer, hip, soms trendy bij tijd en wijlen sexy….maar elegant? Ik ben bang dat die uit mijn repertoire is verdwenen, zoals bij vele vrouwen ben ik bang.
Elegant zijn is onlosmakelijk verbonden met de kleding die je draagt, maar misschien meer nog met de houding in de kleding. Een zekere gereserveerdheid en terughoudendheid is op zijn plaats. De elegante vrouw  loopt met voorbedachten rade , haar pas is wel overwogen,  evenals haar spraak. Ik vind het jammer, maar tegelijkertijd heel begrijpelijk dat wij het elegant zijn niet meer nastreven. De moderne vrouw heeft echt wel wat anders aan haar hoofd. Waar gaan wij immers de tijd vandaan halen om uitgebreid te tutten en langzaam te schrijden door het leven. Nou ben ik toevallig in de gelegenheid met veel vrouwen te werken. Ik kleed ze , adviseer en bekijk ze vrijwel dagelijks. Het streven tegenwoordig is meer naar stoer, comfortabel, duurzaam en  stijlvol. Ik ken welgeteld 1 dame die ik onder het kopje elegant kan plaatsen…helemaal niet erg en een goede reden om daar extra van te  genieten.

FacebookTwitterLinkedInEmailShare
Dit bericht is geplaatst in Gastblogger | De keuze van .... Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *